De meest gestelde vragen over Taxaties

Voor ons dagelijks werk

All
Financieel
Validatie
Taxatie Inhoud
Contact
Overig
Wanneer betaal je het taxatierapport?
Binnen 30 dagen na ontvangst van het rapport rechtstreeks, of binnen 6 weken na opstellen rapport via de notaris. Uiteraard moet de betaling hiervan op voorhand worden bevestigd door de notaris. 
Zit er verschil tussen taxateurs?
Qua persoon wel. Iedereen is anders. Ik zou altijd iemand kiezen uit de regio. Bij voorkeur iemand waarvan je weet dat die ' gewoon' zijn werk doet. Als we het hebben over het taxatierapport zelf en de waarde, die moet binnen een marge hetzelfde zijn. 
Wat als de taxatie toch niet nodig is, of ik het niet eens ben met de waarde?
Eenmaal opdracht gegeven, dan brengen wij altijd 50% in rekening. 
Welk validatie instituut moet ik kiezen? NWWI of taxateursunie?
In het begin was 'marktwerking' wenselijk en waren er diverse validatie instituten. Inmiddels zijn deze grotendeels samengegaan onder de naam van de meest bekende: NWWI
Hoe lang duurt een validatie?
Dat kan varieren van dezelfde dag nog tot een paar dagen. Ondanks dat het meestal wel snel gaat, adviseren wij altijd om voldoende tijd te calculeren voor de taxatie, uitwerking én validatie, plan minstens wel een week, dan zal het meestal meevallen.
Heb ik een validatie nodig?
Niet altijd. Wenst u een geden waardebepaling voor een onderhandeling, dan is het niet nodig. Heeft u te maken met een hypotheek, dan is het (bijna) altijd noodzakelijk.
Taxatiekosten zijn (vaak) aftrekbaar !
Taxatiekosten zijn aftrekbaar, wanneer u deze nodig heeft voor een hypotheek. 


https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/koopwoning/content/eigen-woning-aftrekbare-kosten

|De werkelijke (netto) kosten voor u zullen hierom meestal lager uitvallen. 

Welke taxateur moet ik kiezen?
Zeker als het gaat voor Oud-Beijerland (Hoeksche Waard), heel eenvoudig, kies mij - Maarten Chen. Bekend met de regio, afspraak maken is flexibel en kom afspraken na. Gewoon goed werk voor een goede prijs. 
Maarten taxatie NWWI onder Makelaarshuis MC?
Maarten Taxatie is de handelsnaam om duidelijkheid te geven wat betreft taxaties. De registratie van de makelaar is (destijds) gestart en sindsdien gelijk gebleven onder de registratie: Makelaarshuis MC.  

Frequently Asked Questions

FAQ