Taxatie voor Hypotheek 

Image Description
Published
Sep 18, 2021      
Updated
Mei 24, 2021

U heeft uw huis gevonden, gefeliciteerd! U heeft waarschijnlijk inmiddels een bedrag onderhandeld of in gedachten dat u bereid bent er voor te betalen. Wanneer u voor de financiering een hypotheek nodig heeft, dan zal de bank zekerheid wensen. Deze toetst uiteraard uw inkomen, maar wil ook graag weten of het bedrag dat u leent in verhouding staat tot de waarde van het huis, dat een ander er voor zou willen betalen. 

De bank wil graag weten wat de algemene waarde is. 


Om deze reden vraagt de bank een taxatie, uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur, aangesloten bij de NRVT- Nederlands Register van Taxateurs - die onafhankelijk een waarde kan vaststellen. U als koper bent in de ogen van de bank niet meer objectief, de verkopende partij evenmin. 

Om uit te sluiten dat de makelaar beïnvloed/partijdig wordt, dient de taxatie door een onafhankelijke partije 'gevalideerd' te worden.  Dit kan zijn de TaxateursUnie (onze voorkeur) of NWWI.

          

Maar wat is uw object?

Door deze gevalideerde taxatie krijgt de bank (enige) zekerheid over de waarde van het huis of appartement.

ook dan zijn er nog diverse situaties waarbij een taxatie nodig kan wijn. Wij doen taxaties voor woningwaarde ten behoeve van aankoop of verkoop. Een taxatie in de meeste gevallen voor een consument. 

Taxaties kunnen over het algemeen zeer snel worden uitvoerd.

Vraag direct uw gevalideerde taxatie aan!

Voorheen kon men bij een lage taxatie een modelwaarde taxatie (zoals calcasa) gebruiken voor de hypotheek. Door aangescherpte regels mogen/worden deze taxaties niet meer toegepast. Vraag uw hypotheekadviseur voor de actuele regelgeving.
Maarten Chen

Register Taxateur, gecertificeerd en aangesloten NRVT.

Een taxatie is voor een hypotheek (bijna) altijd noodzakelijk. Mét validatie!

Follow on Facebook
Follow on Twitter

Lees ook

Veelgestelde vragen - meer informatie
Wat kost een taxatie - prijsinformatie