Wat voor soort taxatie heeft u nodig?

Niet alle taxaties gaan over hetzelfde. Hier leggen wij u uit wat de verschillen zijn.

Lees verder
hiervoor kunt u bij ons terecht

Soorten Taxaties

Wij helpen u graag verder met:

Taxatie voor aankoop/verkoop

Wanneer u een gedegen waarde wil weten wat een huis waard is. Niet uit de losse pols, maar goed onderbouwd en onafhankelijk (niet door de verkoper opgedragen). Dan heeft u een algemene taxatie nodig voor een goede waardebepaling.

Ook deze taxatie is sinds (halverwege) 2021 altijd NWWI gevalideerd.

Taxatie voor hypotheek.

Op het moment dat u een hypotheek nodig heeft voor een aankoop, zal de bank vragen om een taxatie. De bank stelt aanvullende eisen. Niet alleen moet de taxateur gecertificeerd zijn, ook moet de taxatie door een onafhankelijk bureau (validatie bedrijf) worden gecontroleerd. Dit kan via de TaxateursUnie of NWWI.

WOZ taxaties

Elk vastgoedobjeft heeft een bepaalde waarde. De gemeente/overheid kan niet ieder object persoonlijk laten inspecteren. Hierom bepaald een computer wat de waarde is van een huis. Over dit bedraag betaald u belasting. Klopt dit bedrag niet, dan betaald u mogelijk te veel belasting. Wij kunnen de zogeheten WOZ-waarde controleren.

Aantal transacties per jaar (CBS)

Hypotheken per jaar (CBS)

Aantal taxateurs

Taxaties zijn een belangrijk onderdeel in het proces. Niet het eerste waar de meeste mensen aandenken, maar wel een belangrijke. Niet voor niets liggen de eisen steeds hoger voor taxateurs.
Image Description

. .

. . . .
let op

Deze taxaties doen wij niet:

- inboedel taxaties
- schadetaxaties

lees meer