Erkende taxateurs

Onderdeel van Almexx

Erkende Taxateurs - Onderdeel van Almexx B.V. 

Almexx = online conceptonwikkeling = website bouwer

Erkende Taxateurs is een website-maker, geen taxateur
Erkende taxateurs is een website maker (die ook geld wil verdienen) en geen persoonijke taxateur. Onderdeel van Almexx. Het is geen persoon die de taxatie komt uitvoeren. Almexx doet ook supermarktaanbieding en huishoudelijke hulp websites. 
Tussenpersonen maken het duurder (herstel) -> maakt werken bijna onmogelijk!
Pas op: U moet meestal extra betalen,  omdat er staat dat afmetingen in de verkoopbrochure 'slechts ter indicatie zijn geen rechten aan ontleend kunnen worden', waardoor u (bijna) altijd extra moet betalen voor inmeten.
 

Elke tussenpersoon zal (terecht) geld willen verdienen. Maar dat maakt het minder gunstig voor de taxateur. Recent heeft erkende taxateurs de commissie van/richting de taxateur verhoogd. Daarna werden de consumenten tarieven verhoogd. Omdat de opdrachten uitbleven blijven ze verlagen. Maar met hogere kosten naar de taxateur, stijging verzekeringskosten, uitgebreider rapport, zijn de tarieven niet houdbaar. 

Makelaarshuis MC & Erkende Taxateurs

Ja, ik doe ook taxaties voor erkende taxateurs, omdat ik dit al heel lang doe. Echter met hun nieuwe prijsbeleid, doe ik alleen nog taxaties op de maandag ochtend. Komt dat niet uit, dan geef ik de opdracht terug. Bij een directe opdracht, zijn er veel meer mogelijkheden. 

Hoe zit het met garanties?
Elke normale taxateur valt al onder diverse 'garanties'. Taxaties worden eigenlijk altijd NWWI gevalideerd, met die voorwaarden. Taxateurs moeten NRVT-proof zijn. Aangesloten bij de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs én moeten aangesloten bij een van de grote brancheorganisaties zoals VBO - Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed of NVM - Nederlandse Vereniging van Makelaars. In ieder geval, uw belangen zijn goed gewaarborgd.
Is een hypotheekvertrekker een tussenpersoon bij taxaties?
Dat kan. Soms regelt een hypotheekverstrekker na uw goedkeuring de taxatie. De hypotheekverstrekker wil dan vaak hiervoor een vergoeding, en dat maakt dat uw en dezelfde taxatie zomaar €100 - €250 duurder wordt.
Taxatiekosten zijn (vaak) aftrekbaar !
Taxatiekosten zijn aftrekbaar, wanneer u deze nodig heeft voor een hypotheek. 


https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/koopwoning/content/eigen-woning-aftrekbare-kosten

De werkelijke (netto) kosten voor u zullen hierom meestal lager uitvallen. 

Maarten taxatie NWWI onder Makelaarshuis MC?
Maarten Taxatie is de handelsnaam om duidelijkheid te geven wat betreft taxaties. De registratie van de makelaar is (destijds) gestart en sindsdien gelijk gebleven onder de registratie: Makelaarshuis MC.  

Frequently Asked Questions

FAQ